Historia

1978 bestämde vi i vår familj att köpa en Golden retriever. Jag fick då kontakt med Jane Johansson kennel Guldklimpen. Därifrån fick jag Guldklimpens Noppan. Noppan var en lugn och stabil dam med alla för rasen goda egenskaper men nån stor utställningshund blev hon inte. Inte heller någon avelshund då hon hade ett mindre höftledsfel. 

Jag fick då överta en vuxen tik som hette Guldklimpens Så glad(Emma). Hon parades med Mjaerumhögdas Mr Barmans Son som fanns på kennel Guldklimpen. Detta var min första kull valpar födda 1980. Sedan köpte jag Guldklimpens Kavaljer(Kalle). Han var en mycket speciell hund som finns kvar i mångas minnen hos dom som träffat honom. Han tog sina 3 cert och ett 1:a pris på öppenklass jaktprov. Och blev därmed S UCH Guldklimpens Kavaljer. Jag parade honom med (Emma) och fick Dekals Filly-Fidelie detta var mitt dåvarande kennelnamn.

Fidelie var en mycket arbetsglad hund och fick redan som unghund 1hp och provbäst på jaktprov på Hunneberg. Hon fick även CK på utställning. Hon parades med tre olika hanar och fick friska arbetsvilliga valpar med trevliga valpköpare. Jag utvidgade så småningom min kennel med Heidie´s Elaine(Lina) och Catchword Crissinell (Pojjan) och Catchword Celebrity Lane (Sandie). Dessa fick också friska trevliga valpar med duktiga ägare som tränade både jakt och lydnad.

I (Sandie`s) sista kull föddes Dekals Flying Expectation (Stanley). Stanley tog 3 cert på utställning och 1:a pris i nybörjarklass på jaktprov. Detta var också min sista kull under namnet Dekals. 1992 avregistrerade jag mitt kennelnamn då mina tikar kommit till åren och jag började arbeta utanför hemmet. Nu har jag blivit pensionär och har börjat om med nya hundar och nytt kennelnamn. OBSESSION.

Jag ser nu fram emot nya valpar och nya trevliga valpköpare.  Berit.